FAQ

TERRACYCLE

Wie zijn wij?
TerraCycle is een zogeheten Social Business, gespecialiseerd in het aanbieden van recycling oplossingen voor het afval dat wordt gezien als niet-recyclebaar. TerraCycle biedt onder meer: Voor meer informatie, zie ook "Over TerraCycle".
Waar we zijn gevestigd?
Wij zijn gevestigd in het hoofdkantoor van TerraCycle Europe in Londen op het volgende adres:
TerraCycle
Sabichi House
5 Wadsworth Road
Perivale
Middlesex
UB6 7JD

 

Onze partner die het afval opslaat en sorteert bevindt zich in Nederland, waarna het naar verscheidende partners in Europa gaat voor recycling.ZERO WASTE BOXES

Wat is een "Zero Waste Box"?
TerraCycle’s Zero Waste Box programma maakt het voor jou mogelijk om bijna alle soorten afval zoals individuele koffiecapsules van jouw ochtendkoffie of complex laboratorium afval van jouw bedrijf te recyclen. Kies welke afvalstroom je graag zou willen recyclen, koop de box in het passende formaat, verzamel jouw afval en stuur het naar TerraCycle voor recycling (verzending is inbegrepen).
Welke diensten zijn meegeleverd met de Zero Waste Box en de bijbehorende kosten?
De kosten van de doos bestaan uit:
- container en vuilniszak
- verzending
- ophaaldienst via DHL
- recycling van het afval
- klantenservice (geen betaalnummer) is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10:00 – 18:00 op 0800-0223923
Waar kun je de Zero Waste Boxes voor gebruiken?
TerraCycle onderscheidt momenteel het afval in 20 categorieën van afvalstoffen:
 • - Brillen
 • - Drinkzakjes
 • - Flexibele gelamineerde verpakkingen
 • - Gelamineerde papieren verpakkingen
 • - Haarnetten
 • - Kantoor benodigdheden
 • - Kleerhangers
 • - Koffie verpakkingen
 • - Lijm producten
 • - Make Up
 • - Medicijn verpakkingen
 • - Mondverzorging
 • - Oordoppen
 • - Opslag media
 • - Plastic pasjes
 • - Sigaretten
 • - Snoepverpakkingen
 • - Speelgoed
 • - Veiligheidskleding
 • - Verf benodigdheden
Hoe groot zijn de Zero Waste Boxes?

TerraCycle biedt de Zero Waste Box in drie maten aan:

 • Klein ( 25cm x 25cm x 46cm)
 • Normaal (30,5 cm x 30.5cm x 84cm)
 • Groot (38cm x 38cm x 100cm).
Wat is het belang van een Zero Waste Box voor mijn organisatie?
Met de Zero Waste Box kan je afval van jouw eigen bedrijf of instantie helpen minimaliseren en daarbij dus de impact van jouw bedrijf op het milieu verminderen. TerraCycle kan jouw organisatie tevens helpen bij het verzamelen van de rapportage waardoor jouw actie opgenomen kan worden is het jaarlijkse MVO-verslag.
 
Betrek jouw medewerkers: TerraCycle biedt posters om bekendheid voor de initiatieven van jouw bedrijf te generen en om werknemers te informeren en betrekken. Volgens het adviesbureau ‘Way Barometer’ willen 82% van de werknemers dat hun bedrijf meer tijd en geld besteedt aan duurzame ontwikkeling.
 
Je kan de Zero Waste Boxes ook voor het verzamelen op het bedrijfsterrein of in de winkel en de recycle dienst aanbieden voor jouw klanten. Onderzoek wijst uit dat 87% van de consumenten zeggen dat ze rekening houden met de sociale en milieu-impact van een bedrijf voor de aankoop van een product (Bron: Deloitte, 2014)
Hoe stuur ik een volle Zero Waste Box terug?
Voor het terugsturen van de Zero Waste Box kan je contact opnemen met onze klantenservice op: 0800-0223923. Vervolgens kan je dan een tijdstip en een datum bespreken voor het ophalen van de doos door DHL.
Moet ik me registreren op de TerraCycle website voordat ik een Zero Waste Box kan bestellen?
Nee, voor de aanschaf van de Zero Waste Boxes bent je niet verplicht om een account aan te maken op de TerraCycle website. Als je aan een van onze gratis recycling programma’s wilt deelnemen dien je je wel te registreren.
Welke soorten afval kunnen er in de Zero Waste Box worden gegooid?
Er zijn momenteel 20 afval categorieën die verwerkt kunnen worden met de Zero Waste Box. Klik hier om te kijken of jouw afval binnen één van de beschikbare categorieën valt.
Heb je een afval categorie die er niet tussen staat? Neem dan contact met ons op en wij kunnen kijken of we hier een oplossing voor hebben!
Kan ik afval dat buiten jullie categorieën valt ook recyclen?
Ja. Vraag via onze klantenservice een vrijblijvende offerte aan waarin je jouw verzoek omschrijft en jouw wensen toelicht en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

SIGARETTEN RECYCLING 

Wat zit er in een sigarettenpeuk?
Een sigarettenpeuk is hoofdzakelijk samengesteld uit vier componenten: een filter, tabak, papier en as. De tabak, papier en as zijn organische materialen en kan dus worden gecomposteerd. Het filter is gemaakt van celluloseacetaat - een soort plastic – hetgeen dat wij recyclen. Echter zullen de sigarettenpeuken altijd nog sporen van microverontreinigingen bevatten, daarom beperken wij de hoeveelheid sigarettenpeuken in de producten die we maken.
 
Wat is de milieu-impact van de lozing van peuken in de natuur?

Een sigarettenpeuk doet er tussen 2 en 12 jaar over om volledig de ontbinden. Bovendien kan elke sigarettenpeuk ook nog eens 500 liter water verontreinigen. Sigarettenpeuken die weggegooid worden in de afvalbak of asbak eindigen meestal op stortplaatsen of worden verbrand. TerraCycle daarentegen zet de sigarettenpeuken om in compost en duurzame platen die in de bouw gebruikt kunnen worden als houtvervanger.

Hoe recycled TerraCycle de sigarettenpeuken?
De tabak, papier en as zijn organisch materiaal en wordt dus gecomposteerd. Het filter is gemaakt van celluloseacetaat - een soort plastic - hetgeen dat we recyclen. Sigarettenpeuken worden eerst heel fijn gesneden, waardoor we het organische materiaal van de celluloseacetaat (de filter) gescheiden kunnen worden.
Deze worden vervolgens gemengd met andere gerecycleerde kunststoffen die nodig zijn voor voor het maken van de gerecyclede kunststof platen die vervolgens worden gebruikt in de productie van voorwerpen voor dagelijks gebruik.

Meer informatie is hier te vinden.

Covid-19

Hoe kunnen jullie veilig afval recyclen tijdens Covid-19?

Open tabblad

Met het oog op de coronaviruspandemie en de veiligheidsmaatregelen die we hebben om onze klanten, medewerkers en partners te beschermen, moet uw box volledig zijn afgesloten met plakband en 72 uur lang worden opgeslagen voordat u een afspraak maakt om hem op te laten halen.

Volg de richtlijnen voor afstand houden als u de box aan de chauffeur geeft.

Nadat de dozenzijn geleegd, verzamelen en bewaren we het afval totdat we de vereistehoeveelheden hebben om te verwerken.

We kunnen geen gevaarlijk afval (scherpe, brandbare, reactieve, bijtende, ontvlambare, giftige, besmettelijke of pathogene materialen) accepteren of materiaal dat in aanraking is gekomen met bloed, dat een gevaar is voor het milieu of dat een gevaar is voor mensen.

Zijn er aanvullende maatregelen voor het inzamelen van persoonlijke beschermingsmiddelen?

Open tabblad

We accepteren alleen ongevaarlijk afval.

We zamelen geen medisch afval in. Hieronder valt materiaal dat in aanraking is gekomen met bloed of andere lichaamsvloeistoffen, of afval dat afkomstig is van gezondheidszorginstellingen, ziekenhuizen, thuiszorginstanties, huisartspraktijken, tandartspraktijken, bloedbanken, dierenartspraktijken, onderzoekslaboratoria, enz.

We zamelen geenzelfgemaakte, stoffen of papieren mondkapjes in.

Als u of uw medewerkers in (zelf)quarantaine zitten of vermoeden dat persoonlijke beschermingsmiddelen besmet zijn geraakt met Covid-19, gebruikt u uw box niet om het materiaal te recyclen en volgt u de richtlijnen van de overheid voor de verwerking van dergelijk afval.

Voor deveiligheid van onze werknemers worden persoonlijke beschermingsmiddelen die alsafval onze vestigingen binnenkomen minimaal 72 uur in isolatie geplaatst.

Algemeen

Welke Zero Waste Box™ kan ik het beste kiezen?

Open tabblad

Hier kunt u alle categorieën met Zero Waste Boxes™ bekijken.

Hebt u nog steeds vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Deze is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9:00 - 12:00 uur en 14:00 - 17:00 uur.

E-mail: klantenservice@terracycle.nl

Wat zijn de formaten van de Zero Waste Boxes™?

Open tabblad

Middelgroot 30,5 x 30,5 x 84 cm

Hoe vouw ik mijn Zero Waste Box™ in elkaar?

Open tabblad

Na ontvangst vouwt u eerst de platte doos open. Dan vouwt en sluit u de bovenste deksel en maakt u die vast met de kartonnen flap. Druk naar beneden op de geperforeerde uitsnijding van de bovenste deksel. Zet uw doos neer op een gemakkelijk toegankelijke plek. Meer niet!

Klik hier om in een video te zien over hoe u stap voor stap aan de slag gaat met uw Zero Waste Box™.

Bestellingen

Hoe stuur ik mijn Zero Waste Box™ terug als die vol is?

Open tabblad

Zodra uw Zero Waste Box™ vol is, plakt u de bovenkant dicht. Op de achterkant van uw box is een vooruitbetaald verzendetiket geplakt. U hoeft alleen maar UPS te bellen op 020-5040500 en het trackingnummer door te geven dat op het etiket staat (en begint met 1Z).

Klik hier voor toegang tot onze online gebruikershandleiding.

Als u het afhalen online regelt, volgt u deze stapsgewijze instructies.

Ik wil mijn bestelling annuleren of terugsturen. Hoe pak ik dat aan?

Open tabblad

U vindt ons beleid voor retourzendingen en terugbetalingen in onze Voorwaarden (paragraaf 5).

Ik wil mijn bestelling bewerken. Hoe pak ik dat aan?

Open tabblad

Helaas kunnen we de inhoud van een bestellingen niet aanpassen. Dat geldt ook voor het wijzigen van de gebruikte betaalmethode. Hebt u een onjuist product besteld of wilt u uw betaalmethode aanpassen? Neem dan contact op met klantenservice@terracycle.nl

Hoe corrigeer ik een bezorgadres nadat ik een bestelling heb geplaatst?

Open tabblad

U kunt een bezorgadres bewerken voordat uw bestelling is verzonden door contact op te nemen met klantenservice@terracycle.nl. Nadat een bestelling is verzonden, kan het adres niet meer worden aangepast. Sommige bestellingen worden binnen 24 uur verstuurd. We kunnen dus niet garanderen dat u uw verzendadres kunt aanpassen na het doorgeven van uw bestelling.

TerraCycle

Ik wil alles recyclen en meer doen om minder impact te maken. Wat kan ik nog meer doen?

Open tabblad

Goed bezig! Volg ons op sociale media voor dagelijkse tips en trucs. En klik op de onderstaande links voor meer informatie over hoe u van Eliminate the Idea of Waste® een realiteit maakt.

Nationale recyclingprogramma’s


Sluiten (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoeken

Winkelmand

Uw winkelmandje is momenteel leeg.
Winkel nu