Voorwaarden

OVERZICHT

De Zero Waste Box™ is een gebruiksklare oplossing gemaakt door TerraCycle®. Gebruikers kunnen bepaalde soorten afval bewaren, opsturen en laten recyclen als deze momenteel niet worden gerecycled via plaatselijke gemeenten of traditionele recyclingfaciliteiten.

Deze website wordt beheerd door TerraCycle Netherlands B.V. Op de site verwijzen we met de termen ‘we’, ‘wij’, ‘ons’ en ‘onze’ naar TerraCycle Netherlands B.V. De informatie, hulpmiddelen en services die voor u als gebruiker beschikbaar zijn op de website van TerraCycle Netherlands B.V. worden aangeboden als u akkoord gaat met de voorwaarden, bepalingen, beleidsregels en kennisgevingen die hier worden vermeld.

Door een bezoek te brengen aan onze site en/of iets van ons te kopen, maakt u gebruik van onze ‘Service’ en stemt u ermee in de volgende voorwaarden (‘Servicevoorwaarden’, ‘Voorwaarden’, ‘Algemene voorwaarden’) na te leven, waaronder aanvullende voorwaarden en beleidsregels die hierin worden vermeld en/of die via een hyperlink beschikbaar zijn. Deze Servicevoorwaarden zijn van toepassing op alle gebruikers van de website, inclusief gebruikers die browsen, leveranciers, klanten, verkopers en gebruikers die content verstrekken.

Lees deze Servicevoorwaarden zorgvuldig voordat u onze website betreedt of gebruikt. Door enig onderdeel van de site te bekijken of gebruiken, gaat u ermee akkoord gebonden te zijn door deze Servicevoorwaarden. Als u niet instemt met alle voorwaarden van deze overeenkomst, open de website dan niet en gebruik de services niet. Als deze Servicevoorwaarden als offerte worden aangeboden, beperkt aanvaarding zich uitdrukkelijk tot deze Servicevoorwaarden. 

Nieuwe mogelijkheden of hulpmiddelen die aan de huidige winkel worden toegevoegd, zijn ook onderworpen aan de Servicevoorwaarden. U kunt de meest actuele versie van de Servicevoorwaarden altijd op deze pagina vinden. We behouden ons het recht voor om delen van deze Servicevoorwaarden bij te werken, te wijzigen of te vervangen door updates en/of wijzigingen te publiceren op onze website. Het is uw verantwoordelijkheid om van tijd tot tijd te controleren of deze pagina is aangepast. Uw doorlopende gebruik van of toegang tot de website nadat wijzigingen zijn gepubliceerd, houdt in dat u deze wijzigingen aanvaardt.

Onze winkel wordt gehost op Shopify Inc. Dit bedrijf biedt ons het online e-commerceplatform waarop we onze producten en services aan u kunnen verkopen. 

 

PARAGRAAF 1: VEREISTEN OM BIJ ONS TE WINKELEN

Dit zijn de vereisten om producten bij ons te kopen:

 • U moet ten minste 18 jaar oud zijn. 
 • De producten worden alleen in Nederland geleverd. 
 • U moet een creditcard of betaalpas hebben die we accepteren (zie onderaan de pagina voor meer info over huidige betalingsproviders).
 • U moet gemachtigd zijn om die creditcard of betaalpas te gebruiken (de pas is van u of u hebt toestemming gekregen om deze te gebruiken).

 

PARAGRAAF 2: PRODUCTEN BESTELLEN

 • Selecteer het afval dat u wilt recyclen
 • Kies hoeveel dozen en welk formaat u nodig heeft
 • Klik op « Kopen »
 • Ga naar uw « winkelwagen »
 • Controleer uw bestelling
 • Als u klaar bent met uw bestelling, gaat u naar ‘Betalen’
 • Voer uw contactgegevens en verzendadres in. Selecteer het vakje ‘Houd me op de hoogte van nieuws en exclusieve aanbiedingen’ als u marketingberichten wilt ontvangen.
 • Voer een kortingscode in, als u die hebt
 • Klik op ‘Doorgaan naar verzending’
 • Voer uw bankpasgegevens en factureringsgegevens in (als die verschillen van uw verzendadres)
 • Klik op ‘Nu betalen’

Als u iets bestelt, zou u een bevestigingsbericht moeten ontvangen voor uw bestelling.

We accepteren uw bestelling pas nadat betaling is goedgekeurd en we de kosten in rekening hebben gebracht op de betaalpas (en dan wordt het contract uitgevoerd op basis van deze voorwaarden).

Alle bestellingen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en bevestiging van de prijs van de bestelling. Is er een probleem met een bestelling, dan nemen we contact met u op.

We behouden ons het recht om uw bestellingen bij ons te weigeren. Deze beperkingen kunnen betrekking hebben op bestellingen gemaakt door of via hetzelfde klantaccount, dezelfde creditcard en/of bestellingen waarbij hetzelfde facturerings- of verzendadres wordt gebruikt. In het geval dat we een bestelling wijzigen of annuleren, kunnen we u hiervan op de hoogte stellen door contact op te nemen via het e-mailadres en/of het factureringsadres/telefoonnummer dat is verstrekt ten tijde van de bestelling. We behouden ons het recht voor om bestellingen te beperken of verbieden die, naar ons goeddunken, schijnbaar zijn geplaatst door dealers, wederverkopers of leveranciers.

U gaat ermee akkoord om actuele, volledige en nauwkeurige aankoop- en accountgegevens te verstrekken voor alle aankopen bij onze winkel. U gaat ermee akkoord uw accountgegevens en andere info meteen bij te werken, waaronder uw e-mailadres, creditcardnummers en vervaldatums, zodat we uw transacties kunnen afronden en eventueel contact met u kunnen opnemen.

Alle bestellingen worden binnen 48 - 72 uur na ontvangst van de bestelling verzonden op werkdagen, tenzij anderszins is doorgegeven aan de klant.

 

PARAGRAAF 3: PRIJZEN EN PRODUCTBESCHRIJVINGEN

De prijzen van onze producten kunnen zonder kennisgeving worden aangepast.

We behouden ons het recht voor om de Service te allen tijde aan te passen of te staken (of onderdelen hiervan) zonder kennisgeving.

We zijn niet aansprakelijk jegens u of derden voor aanpassingen, prijswijzigingen, opschortingen of het stopzetten van de Service.

Als we een fout vinden in de goederen (de prijs of beschrijving) die u hebt besteld, geven we dat zo snel mogelijk door. U kunt dan uw bestelling opnieuw bevestigen (voor de juiste prijs) of deze annuleren.

Kunnen we u niet bereiken, dan beschouwen we de bestelling als geannuleerd. Als u de bestelling annuleert en al hebt betaald, wordt het volledige bedrag terugbetaald.

Prijzen zijn inclusief btw (indien toepasselijk).

 

PARAGRAAF 4: BEZORGEN

Na voltooiing van de bestelling duurt het leveren meestal tot vijf werkdagen.

We zetten ons in om ons aan de levertijden te houden, maar soms is er sprake van vertragingen, bijvoorbeeld vanwege vertragingen door bezorgers, logistieke redenen, slecht weer of feestdagen. We houden u zo goed mogelijk geïnformeerd. Ook kunt u uw pakket tracken. 

TerraCycle werkt samen met externe transportbedrijven en verwerkers om uw zendingen te vervoeren en in te checken. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat uw zending effectief wordt afgeleverd, de juiste bestemming bereikt en in TerraCycle’s systeem wordt ingecheckt. TerraCycle is echter niet aansprakelijk voor verloren of gestolen zendingen, tenzij dit het gevolg is van een handeling of nalatigheid van TerraCycle. Als een zending verloren raakt of gestolen wordt, doet TerraCycle het nodige om een oplossing te vinden en de situatie te verhelpen.

 

PARAGRAAF 5: RETOURZENDINGEN EN TERUGBETALINGEN

U dient ons eerst een verzoek om terugbetaling te sturen naar klantenservice@terracycle.nl voordat u van start gaat met de retourzending. We reageren binnen drie werkdagen op uw verzoek. Na goedkeuring, die niet zonder goede redenen zal worden geweigerd, kunt u het product terugsturen.

Mits het item zich nog in de oorspronkelijke conditie bevindt, accepteren we terugzendingen conform de onderstaande regels op het volgende adres: 

Ensovo (TerraCycle)
52 rue d’Amsterdam
59200 Tourcoing
France

Als u een item terugstuurt binnen 14 dagen na ontvangst, wordt het volledige bedrag terugbetaald op de oorspronkelijke betaalmethode. Het item moet op uw kosten worden teruggestuurd naar TerraCycle Netherlands B.V.

We betalen binnen 14 dagen na ontvangst van het geretourneerde item het bedrag terug.

We accepteren geen retourzendingen voor ongewenste items nadat de betreffende retourneringstermijn is verstreken, behalve als we hiermee naar eigen goeddunken akkoord gaan. Als u na de betreffende retourneringstermijn probeert een product terug te sturen waarmee we niet akkoord zijn gegaan, sturen we het mogelijk terug en vragen we u de bezorgkosten te betalen. 

Alle geretourneerde items moeten in de oorspronkelijke conditie en verpakking (indien mogelijk) worden teruggestuurd.

U kunt binnen 30 dagen na bezorging om een volledige terugbetaling vragen in het geval van defecten of problemen met het item ten tijde van levering.

Na deze termijn kunt u vragen of defecten of problemen met het product ten tijde van levering kunnen worden gerepareerd of vervangen.

Dit heeft geen gevolgen voor uw wettelijke rechten.

 

PARAGRAAF 6: REDELIJK GEBRUIK

Als we een ongebruikelijk aantal retourzendingen ontvangen dat volgens ons verdacht is, dan moeten we mogelijk het account en de bijbehorende accounts deactiveren. Als dit u overkomt en u meent dat we een fout hebben gemaakt, neem dan contact op met onze klantenservice. We bespreken dit graag met u.

 

PARAGRAAF 7: PROMOTIECODES

Van tijd tot tijd kunnen we promoties aanbieden om de prijs van opgegeven producten te verlagen.

Elke promotie heeft haar eigen voorwaarden, die bij het versturen aan u worden gecommuniceerd (bijv. welke producten, enkel/meervoudig gebruik, wanneer kan de promotie worden ingewisseld, enz.).

We proberen dit te vermijden, maar als een promotie niet op correcte wijze kan worden uitgevoerd omdat iemand of iets verdacht is (bijv. fraude, vervalsing, technische zaken of andere kwesties buiten onze controle die de uitvoering of eerlijkheid van de promotie beïnvloeden), kunnen we de promotie naar eigen goeddunken annuleren, aanpassen of opschorten.

 

PARAGRAAF 8: UW GEGEVENS

In ons privacybeleid leest u hoe we uw gegevens gebruiken. Vergeet niet om uw accountgegevens bij te werken als uw gegevens veranderen, zodat we u de best mogelijke service kunnen bieden (u kunt daar ook uw marketingvoorkeuren bijwerken).

 

PARAGRAAF 9: INTELLECTUEEL EIGENDOM, SOFTWARE EN INHOUD

We zijn eigenaar van de intellectuele-eigendomsrechten voor onze website en de inhoud, of hebben toestemming om die te gebruiken. Al dergelijke rechten zijn voorbehouden. 

Het is enkel voor persoonlijk gebruik toegestaan de inhoud van onze website op te slaan, af te drukken en weer te geven. U mag geen enkel onderdeel van de website gebruiken voor commerciële doeleinden, tenzij u onze uitdrukkelijke toestemming hebt ontvangen.

Het is bovendien niet toegestaan ons logo, onze merken of onze handelsmerken te gebruiken (of merken met vergelijkbare kleuren) zonder onze nadrukkelijke toestemming.

 

PARAGRAAF 10: KLACHTEN

U wilt contact met ons opnemen. Is dat het geval, neem dan contact op met onze klantenservice. Ons team werkt met u samen om uw problemen met onze diensten op te lossen:

 • E-mail: klantenservice@terracycle.nl 
 • Post: TerraCycle
  Zero Waste Box
  Sabichi House
  2 Wadsworth Road
  Perivale, Middlesex
  UB6 7JD
  Verenigd Koninkrijk

 

PARAGRAAF 11: LINKS VAN DERDEN

Bepaalde inhoud, producten en services die beschikbaar zijn via onze service, bevatten mogelijk materialen van derden.

Links van derden op deze site kunnen u omleiden naar websites van derden die geen partner van ons zijn. 

We zijn niet verantwoordelijk voor het onderzoeken of beoordelen van de inhoud of nauwkeurigheid en we garanderen materialen of websites van derden niet, noch andere materialen, producten of diensten van derden, en zijn hiervoor niet aansprakelijk of verantwoordelijk.

We zijn niet aansprakelijk voor schade of beschadiging in relatie tot de aankoop of het gebruik van goederen, diensten, hulpbronnen, inhoud of enige andere transacties die worden uitgevoerd in samenhang met websites van derden.

Lees het beleid en de werkwijzen van derden zorgvuldig en zorg ervoor dat u deze goed begrijpt voordat u een transactie aangaat.

Klachten, vorderingen, problemen of vragen ten aanzien van producten van derden dienen te worden gericht aan de derde.

 

PARAGRAAF 12: OPMERKINGEN, FEEDBACK EN ANDERE REACTIES VAN GEBRUIKERS

Als u op ons verzoek bepaalde specifieke reacties verzendt (bijvoorbeeld deelnamen aan prijsvragen) of als u zonder een verzoek creatieve ideeën, suggesties, voorstellen, plannen of andere materialen opstuurt, hetzij online, per e-mail, per post of anderszins (gezamenlijk ‘opmerkingen’), dan gaat u ermee akkoord dat wij te allen tijde en zonder beperkingen de opmerkingen die u ons hebt gestuurd kunnen bewerken, kopiëren, publiceren, verzenden, vertalen en anderszins gebruiken via alle media. We zijn nu en in de toekomst niet verplicht om (1) opmerkingen vertrouwelijk te houden, (2) een vergoeding uit te keren voor opmerkingen of (3) te reageren op opmerkingen. 

We kunnen inhoud volgen, bewerken of verwijderen (maar zijn hiertoe niet verplicht) die we naar eigen goeddunken beschouwen als onwettig, aanstootgevend, bedreigend, lasterlijk, pornografisch, obsceen of anderszins bezwaarlijk, of die het intellectuele eigendom van andere partijen of deze Servicevoorwaarden schenden.

U gaat ermee akkoord dat uw opmerkingen de rechten van derden niet schenden, waaronder auteursrechten, handelsmerken, privacyrechten, persoonlijkheidsrechten of andere persoonlijke of eigendomsrechten. U stemt er bovendien mee in dat uw opmerkingen geen lasterlijk of anderszins onwettig, aanstootgevend of obsceen materiaal bevatten, of een computervirus of andere malware bevatten dat/die op enigerlei wijze de werking van de Service of een gekoppelde website beïnvloeden. Het is u niet toegestaan een onecht e-mailadres te gebruiken, u voor te stellen als iemand anders of ons of derden anderszins te misleiden wat betreft de herkomst van de opmerkingen. U bent als enige verantwoordelijk voor uw opmerkingen en hun nauwkeurigheid. We zijn niet verantwoordelijk en aanvaarden geen aansprakelijkheid voor opmerkingen die door u of derden worden gepubliceerd.

 

PARAGRAAF 13: NIET-TOEGESTAAN GEBRUIK

Het is u niet toegestaan onze service te gebruiken en aankopen te doen voor commerciële doeleinden (oftewel uw Zero Waste Boxes™ door te verkopen aan andere partijen).

Als aanvulling op andere verboden in de Servicevoorwaarden, is het u ook niet toegestaan om de site en de inhoud erop te gebruiken: (a) voor onwettige doeleinden; (b) om anderen te vragen deel te nemen aan onwettige handelingen of die uit te voeren; (c) om toepasselijke regels, wetten of lokale voorschriften te schenden; (d) om inbreuk te maken op onze intellectuele-eigendomsrechten of de intellectuele-eigendomsrechten van andere partijen, of om die te schenden; (e) om anderen te intimideren, misbruiken, beledigen, beschadigen, intimideren of om smaad, lasterlijke daden of discriminatie te plegen op basis van gender, seksuele geaardheid, religie, etniciteit, ras, leeftijd, nationale herkomst of handicap; (f) om valse of misleidende informatie in te dienen; (g) om virussen te of andere soorten schadelijke code te uploaden of verzenden die op enigerlei wijze kunnen of zullen worden gebruikt waarbij de functionaliteit of werking van de Service of hieraan gekoppelde websites, andere websites of het internet wordt beïnvloed; (h) om de persoonlijke gegevens van anderen te verzamelen of volgen; (i) voor spam, phishing, pharming, pretext, spiders, crawling of scraping; (j) voor obscene of immorele doeleinden; of (k) om de beveiligingsfuncties van de Service of hieraan gekoppelde websites, andere websites of het internet te beschadigen of omzeilen. We behouden ons het recht voor om uw gebruik van de Service of hieraan gekoppelde websites te beëindigen bij verboden gebruik en in geval van vormen van gedrag, handelingen of nalatigheden die door ons worden beschouwd als onwaarachtig, frauduleus of oneerlijk en/of die de hier vermelde voorwaarden schenden.

 

PARAGRAAF 14: GARANTIE, VRIJWARING VAN GARANTIE EN BEPERKING VAN AANSPRAKELIJKHEID

We bevestigen dat alle toegestane en herstelbare materialen die worden ingezameld, worden gerecycled in overeenstemming met toepasselijke wetgeving.

We garanderen en beweren niet dat uw gebruik van onze service zonder onderbrekingen, tijdig, veilig of foutloos zal zijn. 

U gaat ermee akkoord dat we van tijd tot tijd gedurende een onbepaalde periode de service kunnen verwijderen of annuleren zonder u op de hoogte te stellen.

U stemt er uitdrukkelijk mee in dat uw gebruik van de service, of uw onvermogen om de service te gebruiken, op eigen risico plaatsvindt. De service en alle producten en diensten die via de service aan u worden geleverd, zijn (behalve in zoverre uitdrukkelijk door ons wordt vermeld) ‘as is’ en ‘in zoverre beschikbaar’ voor uw gebruik, zonder enigerlei beweringen, garanties of bepalingen, uitdrukkelijk of geïmpliceerd, waaronder alle geïmpliceerde garanties of voorwaarden rondom verkoopbaarheid, verkoopbare kwaliteit, geschiktheid voor een bepaald doel, duurzaamheid, eigendom en niet-inbreuk.

In geen enkel geval zijn wij, onze directeurs, directieleden, werknemers, partners, vertegenwoordigers, aannemers, stagiairs/stagiaires, leveranciers, dienstverleners of licentiehouders aansprakelijk voor enige vorm van verlies, vordering of enige directe, indirecte, incidentele, strafrechtelijke, speciale of gevolgschade, waaronder, zonder beperking, verloren omzet, verloren inkomsten, verloren besparingen, verloren gegevens, vervangingskosten of soortgelijke schade, ongeacht of dit is gebaseerd op contract, onrechtmatige daden (waaronder nalatigheid), strikte aansprakelijkheid of anderszins, of dit voortvloeit uit uw gebruik van de service of de producten die via de service zijn ontvangen, of voor andere vorderingen die op enigerlei wijze in verband staan met uw gebruik van de service of producten, waaronder, maar niet beperkt tot, fouten of weglatingen in inhoud, of vormen van verlies of schade opgelopen als gevolg van het gebruik van de service of inhoud (of producten) die via de service is gepubliceerd, verzonden of anderszins beschikbaar is gemaakt, zelfs indien wij van deze mogelijkheid op de hoogte zijn gesteld. Onze aansprakelijkheid wordt beperkt in zoverre dit wettelijk is toegestaan.

 

PARAGRAAF 15: VRIJWARING

U gaat ermee akkoord om ons en onze moederbedrijven, dochterondernemingen, partners, directieleden, directeurs, vertegenwoordigers, aannemers, licentiehouders, dienstverleners, onderaannemers, leveranciers, stagiairs/stagiaires en werknemers schadeloos te stellen voor alle vorderingen of eisen, waaronder redelijke juridische kosten, van derden als gevolg van of in samenhang met uw schending van deze Servicevoorwaarden of de documenten die hierin zijn opgenomen, of uw schending van de wetten of rechten van derden.

 

PARAGRAAF 16: SCHEIDBAARHEID

In het geval dat bepalingen in deze Servicevoorwaarden als onwettig, ongeldig of niet-afdwingbaar worden beschouwd, blijven de bepalingen van kracht die in de hoogst mogelijke mate worden toegestaan door toepasselijke wetgeving. Bovendien wordt het niet-afdwingbare onderdeel beschouwd als gescheiden van deze Servicevoorwaarden zonder dat die gevolgen heeft voor de geldigheid en afdwingbaarheid van de overige bepalingen.

 

PARAGRAAF 17: BEËINDIGING

De verplichtingen en aansprakelijkheden van de partijen vóór de beëindigingsdatum blijven voor alle doeleinden ook van kracht na de beëindiging van deze overeenkomst.

 

PARAGRAAF 18: VOLLEDIGE OVEREENKOMST

Als we nalaten om rechten of bepalingen uit deze Servicevoorwaarden uit te oefenen of af te dwingen, houdt dit geen vrijwaring in van dergelijke rechten of bepalingen. 

Deze Servicevoorwaarden en alle beleids- of operationele regels die door ons op deze site worden gepubliceerd of die samenhangen met de Service, vormen de volledige overeenkomst en alle afspraken tussen u en ons, en liggen aan de basis van uw gebruik van de Service, waarbij deze alle eerdere of gelijktijdige overeenkomsten, berichten en voorstellen vervangen, zowel mondeling als schriftelijk, tussen u en ons (waaronder, maar niet beperkt tot eerdere versies van de Servicevoorwaarden).

Tegenstrijdigheden bij de interpretatie van deze Servicevoorwaarden mogen niet tegen de belangen van de opstellende partij ingaan.

 

PARAGRAAF 19: TOEPASSELIJKE WETGEVING

Deze Servicevoorwaarden en alle afzonderlijke overeenkomsten waarbij we u de Services verstrekken, worden beheerd door en geïnterpreteerd in overeenstemming met de wetgeving van Nederland.

 

PARAGRAAF 20: CONTACTGEGEVENS

Vragen over de voorwaarden stuurt u naar klantenservice@terracycle.nl

 

De voorwaarden zijn het laatst bijgewerkt in mei 2024.

Sluiten (esc)

Win een gratis Zero Waste Box!

🎉Vier Maand van de Aarde samen met ons! Abonneer u op onze nieuwsbrief - zo ontvangt u alle beste recycling tips en maakt u kans op een GRATIS All In One Zero Waste Box.

Aanbieding eindigt 19 april, dit is uw kans!

meer weten

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoeken

Winkelmand

Uw winkelmandje is momenteel leeg.
Winkel nu